vestigen van topical authority

Het vestigen van Topical Authority is een uitstekende manier om je pagina’s in Google Search te laten ranken, waardoor het organisch verkeer toeneemt. Maar wat is het precies, en hoe kun je het toepassen op je website?

Dat is wat we hier vandaag gaan tacklen.

De 5 key takeaways uit dit artikel

 1. Focus op thema’s in plaats van zoekwoorden om een sterke basis te leggen voor content.
 2. Creëer uitgebreide en diepgaande inhoud om expertise te tonen en waarde toe te voegen aan de lezers.
 3. Vind een unieke hoek of invalshoek voor elk stuk inhoud, zodat het zich onderscheidt van andere content online.
 4. Definieer de stem en toon van je merk om consistente kwaliteitsinhoud te produceren bij toenemende capaciteit.
 5. Verhoog je publicatie snelheid zonder dat dit ten koste gaat ​​van kwaliteit door teams samenwerking, hergebruik en outsourcing..

Hoe bouw je Topical Authority op?

Topical Authority is een manier om je pagina’s hoger in de Google zoekresultaten te laten ranken, waardoor het organisch verkeer naar jouw website toeneemt.

Maar wat is het precies en hoe implementeer je dit op jouw website? In deze blog bespreken we de stappen die nodig zijn om Topical Authority voor jouw website te ontwikkelen.

wie is er baas Topical Authority

Wat is Topical Authority?

Topical Authority is een maatstaf van de geloofwaardigheid van jouw website. Je bouwt dit op door consistent hoogwaardige content over een bepaald onderwerp te creëren. Hoe meer informatieve en uitgebreide artikelen je schrijft over een onderwerp, des te meer zoekmachines en lezers zullen zien dat jij een expert bent in dat vakgebied.

Wanneer er sprake is van Topical Authority voor een specifieke topic geeft dit vertrouwen aan gebruikers die zoeken met gerelateerde zoekwoorden.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van websites met Topical Authority:

 • Frankwatching: Inbound marketing, digitale marketing, sales proces
 • Forbes: Zakelijk nieuws, persoonlijke financiën, investeringen, carrière groei
 • WebMD: Gezondheid, voeding, fitness & medische informatie
 • Linda: Mode & beauty

Stel nou dat je gaat zoeken op Google naar “business credit card”, dan zal men eerder geneigd zijn om Forbes als trusted source te beschouwen boven WebMD. Dit komt omdat Forbes zichzelf heeft gepositioneerd als expert op zakelijke en financiële gebieden. Bovendien heeft deze website meer dan 59.000 artikelen die het woord “business credit card” bevatten, terwijl WebMD er geen enkele heeft.

Hoe meer je schrijft over een onderwerp (en hoe beter jouw content), des te meer mensen en zoekmachines jouw website zullen associëren met gerelateerde zoekwoorden. Er zijn twee factoren die bepalen wat de Topical Authority hoort te zijn: de signalen die jij zelf controleert en de signalen waarover jij geen controle hebt.

Laten we hier verder op ingaan.

Interne versus externe Topical Authority

Externe Topical Authority signalen omvatten elementen buiten jouw domein en staan voornamelijk buiten jouw invloedssfeer. Voorbeelden hiervan zijn backlinks naar andere websites of merkvermeldingen op andere domeinen.

Interne Topical Authority omvat daarentegen on-page signalen waarover jij grotendeels zelf controle hebt.

De zes bouwstenen voor interne Topical Authority zijn:

 • Topic diepte
 • Onderwerp breedte
 • Crawl-efficiency
 • Content volume
 • Content monitoring
 • Content optimalisatie

In dit artikel richten wij ons specifiek op optimalisatie van Interne Building Blocks omdat dit binnen handbereik is. Laten we eerst even kijken naar de relatie tussen Topical Authority en SEO.

Hoe helpt Topical Authority bij SEO?

SEO richt zich op het verzenden van juiste signalering aan lezers én zoekmachines. Qua inhoud moet je ervoor zorgen dat je website geoptimaliseerd is om aan Google’s E-A-T-principes te voldoen: Expertise, Authoritativeness en Trustworthiness.

Google’s richtlijnen voor zoekkwaliteit geven aan dat de volgende termen van belang zijn:

 • Deskundigheid van de content maker
 • Autoriteit van de maker, content en website
 • Betrouwbaarheid van de maker, content en website

Om als hoogwaardige of beste kwaliteit content te worden beoordeeld, moet je een “zeer hoog niveau” hebben op het gebied van deskundigheid, autoriteit en betrouwbaarheid. Ook is “een zeer positieve reputatie” essentieel.

Het bouwen van autoriteit als expert in een bepaald onderwerp geeft gebruikers én Google vertrouwen in jouw website. Dit helpt je om hoger te scoren in zoekmachine resultaten (SERP) en versterkt het associëren tussen jouw merknaam met relevante trefwoorden.

Topical Authority meten

Topical Authority is een relatief nieuw concept binnen SEO. Het kan dus lastiger zijn om deze maatstaf nauwkeurig vast te stellen.

Een nuttige indicator voor Topical Authority is bijvoorbeeld ‘traffic share’, dit heeft overeenkomsten met market share maar meet het verkeer naar jouw site via zoekmachines in plaats van productaankopen.

Je kunt gebruik maken van Ahrefs’ functie ‘Traffic Share by Domains’ om te zien hoe groot jouw aandeel is ten opzichte van andere domeinen qua organisch verkeer. Hoe hoger jouw relatieve traffic share, des te betere Topical authority heb jij bereikt.

Daarnaast kun je ook zien welk domein nummer 1 staat voor individuele zoekwoorden. Dit helpt je bij het vinden van target-zoekwoorden waarbij jij nog niet op de eerste plaats staat.

Een goede baseline is om ‘Traffic Share’ te gebruiken als meeteenheid om jouw actuele niveau van perceived authority vast te stellen en meetbare doelen voor jouw B2C- of B2B-contentstrategie te formuleren.

Nu we weten hoe we Topical Authority kunnen meten, kijken we naar hoe je deze kunt ontwikkelen.

Hoe Topical Authority helpt bij SEO

SEO draait om het sturen van de juiste signalen naar lezers en zoekmachines. In termen van inhoud moet je jouw website optimaliseren om te demonstreren wat Google omschrijft als E-A-T: expertise, autoriteit en betrouwbaarheid.

In de zoekkwaliteit richtlijnen van Google worden deze begrippen beschreven als:

 • Expertise van de content creator
 • Autoriteit van de creator, inhoud en website
 • Betrouwbaarheid van de creator, inhoud en website

Om te worden beoordeeld als content met zeer hoge of hoogste kwaliteit, moet je een “zeer hoog niveau aan expertise, autoriteit en betrouwbaarheid” hebben en een “zeer positieve reputatie voor jouw website”.

Het opbouwen van autoriteit in specifieke onderwerpen geeft aan zoekers en Google aan dat jouw website betrouwbaar is. Het vestigen van deze reputatie helpt bij het verbeteren van jouw rankings op SERP’s (search engine results pages) en versterkt de associatie tussen jouw merknaam en relevante trefwoorden.

Meet Topical Authority

Topical authority is een relatief nieuw concept in de wereld van SEO. Daarom kan het meten ervan soms meer kunst dan wetenschap zijn.

Eén nuttige indicator voor jouw niveau van Topical Authority is het aandeel in verkeer. Verkeersaandeel lijkt op marktaandeel waarbij het verkeer op zoekmachines wordt gemeten in plaats gemaakt productaankopen.

Je kunt gebruik maken hiervoor gebruikmaken traffic share by domains functie op Ahrefs om te zien hoe groot jouw deel van de organische verkeerskoek is vergeleken met andere domeinen. Hoe hoger jouw relatieve verkeersaandeel, hoe beter jouw Topical Authority.

Bouw Topical Authority op in 9 stappen

1. Selecteer een brede waaier aan onderwerpen

Topic-breedte (ook bekend als horizontale Topical Authority) verwijst naar het aantal semantisch gerelateerde onderwerpen dat wordt behandeld in jouw content strategie.

Stel dat jij CRM-software verkoopt en hoog wil ranken in SERP’s voor commerciële intent trefwoorden zoals “beste CRM-software” of “CRM-software kopen”. Als je enkel bottom-of-the-funnel trefwoorden target, sla je de top- en middensecties van de sales funnel over waarin vertrouwen wordt opgebouwd. Daarom is het belangrijk om te starten bij het begin van de funnel en een relatie op te bouwen die jouw berichten hoger doet ranken en meer conversies oplevert.

Gerelateerde onderwerpen voor “CRM-software” kunnen zijn:

 • Sales
 • Analytics
 • Marketing
 • Productiviteit
 • E-mailmarketing

Door een brede waaier aan onderwerpen te behandelen, geef je context rond het niveau van expertise van jouw merk en kan je use cases suggereren voor jouw product.

2. Gebruik subonderwerpen om diepgang in content op te bouwen

Nadat je weet welke semantische hoofdonderwerpen (content pillars) jij wil behandelen, is het tijd om na te denken over diepgang in content. Diepgaande content helpt bij keyword research. Kort gezegd brainstorm jij individuele inhoudsstukken (en doeltreffende trefwoorden) ter ondersteuning van jouw content-pillars. Het idee hierachter is dat er per pillar een cluster met gerelateerde inhoud wordt gemaakt.

Laten we één van de pijlers uit ons CRM scenario nemen: marketing.

3. Schrijf grondige en gedegen artikelen

Je bouwt Topical Authority op door consistent hoge kwaliteitsvolle inhoud over een bepaald onderwerp te creëren. Hoe meer informatieve en uitgebreide artikels jij schrijft over één topic, hoe meer zoekmachines en lezers jou als een expert in dat onderwerp zullen zien.

Wanneer er Topical Authority aanwezig is op jouw website, wordt dit gezien als geloofwaardigheid voor keyword searches die gerelateerd zijn aan een specifiek onderwerp.

4. Vind voor elk stuk een unieke invalshoek

Het schrijven van inhoud gaat verder dan enkel de juiste informatie geven over het topic. Er moeten unieke invalshoeken worden aangeboden om ervoor te zorgen dat de content zich onderscheidt van concurrenten.

5. Definieer de stem van jouw merk

De stem van jouw merk definieert hoe jij communiceert met het publiek in alle soorten media – sociale media, blogposts etcetera – waardoor mensen kunnen identificeren wie jij bent.

6. Zorg ervoor dat crawlen efficiënt verloopt

Crawl efficiency kan niet genoeg benadrukt worden bij het bespreken van interne signals die nodig zijn om Topical Authority uit te bouwen.

7. Verhoog publicatie snelheid

Je moet regelmatig nieuwe content posten als je wegen wil bewandelen naar Topical Authority.

8. Marketing campagne voeren op andere domeinen

Eén manier om externe links te verdienen is door middel van gastberichten of link outreach waarbij je content ontwikkeling koppelt aan linkbuilding-strategieën.

9. Blijf bestaande inhoud monitoren

Zelfs perfect geschreven inhoud zal geleidelijk achterop raken ten opzichte van nieuwere concurrerende artikels omdat rivaliserende bedrijven ook hun inhoud ontwikkelen. Om Topical Authority te behouden moet de content regelmatig worden bijgewerkt en gemoderniseerd om relevant te blijven voor lezers.

Om ervoor te zorgen dat jouw content ook relevant blijft, moet je regelmatig monitoren hoe goed het presteert en of er updates nodig zijn. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Google Analytics om verkeer naar specifieke pagina’s te volgen en feedback van gebruikers in overweging nemen.

Daarnaast kun je ook nieuwe inhoud creëren die aansluit bij bestaande stukken. Dit helpt niet alleen de consistentie van jouw merk te behouden, maar kan ook helpen om oudere artikelen weer nieuw leven in te blazen.

Optimaliseer inhoud

Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met belangrijke SEO-factoren zoals keyword-dichtheid, metadata en alt-tags voor afbeeldingen wanneer jij nieuwe inhoud schrijft of bestaande content bewerkt.

Opbouwen van Topical Authority voor een effectieve SEO strategie

In de wereld van zoekmachine optimalisatie (SEO) is er één belangrijk doel: meer organisch verkeer naar je website leiden.

Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, zoals het verbeteren van de technische aspecten en structuur van je website, het optimaliseren van je inhoud met keywords en backlinking.

Maar er is nog een andere factor die vaak over het hoofd wordt gezien:

Topical authority (onderwerp autoriteit)

Topical authority verwijst naar de mate waarin je website of merk bekendheid geniet binnen een specifiek onderwerp of niche. Dit kan worden gebaseerd op zaken als kwaliteit en relevantie van content, betrouwbaarheid als bron en algemene populariteit.

Een hoge mate van onderwerp autoriteit kan indruk maken op zoekmachines zoals Google omdat ze willen dat hun gebruikers toegang hebben tot gezaghebbende informatiebronnen. Hierdoor kunnen websites met hoge Topical Authority hogere posities krijgen in de zoekmachine resultatenpagina’s (SERP’s) dan gelijkwaardige maar minder prominente concurrenten.

Hier zijn 9 praktische tips om aanbevolen door experts die je kunt volgen om de Topical Authority voor je site te verbeteren:

1. Kies sterke thema’s

Om bovenaan ranglijsten te verschijnen moeten jouw webpagina’s gericht zijn op relevante content waarmee gebruikers jouw pagina willen bezoeken.
Semrush topic research tool helpt je bij het vinden populaire thema’s voor jouw niche waarmee je gemakkelijk trafiek naar jouw site kan leiden.

2. Bepaal relevante zoekwoorden

In plaats van simpelweg het vinden en aanhouden van de beste keywords, is het belangrijk om zoektermen voor specifieke vragen te gebruiken die relevant zijn voor de niche waarop je je richt. Dit helpt bij het opbouwen van onderwerp autoriteit en ook met antwoord geven op de intentie achter een zoekopdracht.

3. Schrijf uitgebreide inhoud

Voor elke sub-onderwerp binnen een bepaalde niche moet je uitgebreidere informatie verstrekken dan je concurrenten, door niet alleen de hoofdvraag te beantwoorden maar ook meer waarde toe te voegen door gerelateerde thema’s en vragen in dezelfde richting te behandelen.
Dit laat zien dat je over uitgebreide kennis beschikt over dat specifiek onderwerp wat gezien wordt als een bewijs van expertise (in tegenstelling tot oppervlakkig begrip).

4. Vind unieke invalshoeken

Terwijl je focust op nauwkeurige en grondige inhoud is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat elk stukje content zich onderscheidt van anderen.
Door verschillende schrijfmethodes of nieuwe perspectieven toe te passen kunnen jouw webpagina’s uniek lijken ten opzichte van andere websites die vaak dezelfde basisinformatie delen.

5. Definieer je merkstem

Als meerdere mensen betrokken zijn bij het creëren van content, blijft consistentie cruciaal voor de houdbaarheid door middel vastleggen van de juiste grammaticale richtlijnen en schrijfstijlen.

Overweeg het creëren van een merk stem gids, waarin wordt beschreven welke stem of toon schrijvers moeten gebruiken bij het maken van inhoud. Ik kom hier later nog uitgebreid op terug, zo belangrijk is het.

6. Zorg voor crawl-efficiëntie

Crawl-efficiëntie heeft betrekking op hoe gemakkelijk zoekmachines bots je site kunnen vinden en indexeren. Als ze moeite hebben om door je webpagina’s te navigeren dan kunnen al jouw inspanningen om contextueel relevante pagina’s te maken nutteloos zijn.
Interne link-opbouw en URL-structuur zijn twee belangrijke elementen die hiermee samenhangen.

7. Verhoog je publicatiesnelheid

Kwaliteit is ongetwijfeld het meest cruciale aspect van een contentmarketing-strategie, maar kwantiteit staat op de tweede plaats.
Als je meer content uitbrengt, bewijs je aan zoekmachines dat je autoriteit hebt over deze specifieke niche (of niches) – zolang geen kwaliteit verloren gaat.

8. Marketing voor je merk op andere domeinen

Je kunt niet bepalen wanneer en hoe anderen jouw brand noemen, maar jij kan toch zelf marketingactiviteiten starten buiten jouw eigen website zoals guest blogging of social media-posts plaatsen.

Om ervoor te zorgen dat je de meeste waarde uit jouw content investering haalt, is het belangrijk om bestaande inhoud regelmatig te auditen en updaten. Dit draagt ook bij aan jouw autoriteit op specifieke onderwerpen.

Een studie van Semrush toonde aan dat 57% van de merken hun inhoud twee keer per jaar of vaker auditen. Na het updaten van de content gaf 45% van de respondenten aan meer betrokkenheid te zien en zagen 43% een verbetering in hun SERP-rangschikking.

Volg deze stappen wanneer je jouw bestaande posts gaat audit:

 • Update statistieken en citaties om recentere bevindingen te weerspiegelen.
 • Richt je op nieuwe trends en technologieën, vooral wanneer deze relevant zijn voor jouw doelpubliek.
 • Bekijk veranderingen in zoekintenties voor primaire keywords.

Gebruik daarbij Clearscope’s optimalisatie tool met Content Inventory functie. Deze monitort automatisch gepubliceerde artikelen, waardoor jij tijdig notificaties ontvangt over veranderende gebruikers intenties, zodat jij op tijd kunt updaten.

Door bestaande content actueel te houden straal je autoriteit uit naar zoekmachines én bezoekers die daarmee sneller geneigd zijn terugkerend gedrag richting de website gaan vertonen.

9. Leg een brand style guide aan

Wanneer je meerdere mensen content laat creëren voor jouw merk, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle uitingen dezelfde toon en stijl hebben. Consistentie is key als het gaat om betrouwbaarheid.

Bepaal daarom in een vroeg stadium hoe jouw merk klinkt, eruit ziet en aanvoelt voor lezers én zoekmachines en definieer dit in een brand style guide.

In deze gids beschrijf je onder andere:

 • Hoe getallen behandeld dienen te worden
 • Richtlijnen over humor
 • Interpunctie en opmaak voor lijsten
 • Gebruik van eerste-, tweede-, of derde-persoon vormen
 • Welke grammaticaregels gevolgd moeten worden (AP Style vs Chicago Style)
 • Hoofdletters bij titels (zoals hoofdlettergebruik bij volledige zinnen vs camel case)
 • Voorkeurspellingen (bijvoorbeeld influencer marketing vs influencer-marketing)

9. Blijf bestaande inhoud monitoren

Het up-to-date houden met de laatste trends is even belangrijk als grondige informatie bieden omdat mensen vaker geneigd zij naar nieuwe informatiebronnen die gebaseerd zijn op recentere bevindingen.
Regelmatig auditen updating helpt websites om bestaande autoriteit op die specifieke onderwerp te behouden.

Door de stem van jouw merk duidelijk vast te leggen kun je eenvoudiger schalen zonder afbreuk te doen aan gebruikservaring. Daarnaast fungeert zo’n style guide ook als hulpmiddel voor verantwoording en kwaliteitsborging door schrijvers dan wel redacteuren.

Maak hierbij handig gebruik van variaties in taalgebruik zoals spreektaal versus formeel taalgebruik afhankelijk van wat er past bij de tone-of voice die jij wilt uitdragen namens het merk.

Het verbeteren van crawl efficiency is afhankelijk van de interne linkstructuur en URL-structuur. Interne links verbinden verschillende pagina’s op jouw website met elkaar. Het helpt zoekmachines om jouw website structuur te begrijpen en meer inhoud te ontdekken.

Begin door richtlijnen voor een evergreen URL-structuur op te stellen, zodat er consistentie bestaat, zelfs als je nieuwe mensen inhuurt.

Bijvoorbeeld: domain.com/topic/keyword.

Dit soort methodes zal helpen bij het crawlen van webpagina’s door zoekmachine bots waardoor je betere contextueel relevante pagina’s kunt creëren die beter scoren qua ranking, leesbaarheid en engagement.

Om ervoor te zorgen dat zoekmachines jouw website begrijpen, is het ook belangrijk om relevante interne links aan elke content toe te voegen. Dit helpt zoekmachines bij het begrijpen van de structuur en hiërarchie van jouw website.

Een andere belangrijke factor die je kunt optimaliseren voor een betere ranking, is het publiceren van nieuwe content op regelmatige basis zonder hierbij in te leveren op kwaliteit. Zo blijf je niet alleen relevant, maar laat je ook aan zoekmachines zien dat jij een bron bent met actuele informatie.

Bovendien kun je guest postings schrijven of deelnemen als expert in case studies of webinars van andere merken om zo meer publiek te bereiken en autoriteit uit te stralen binnen jouw branche.

Enkele strategieën om dit te doen zijn:

 • Update statistieken en citaten om de meest recente bevindingen weer te geven. Als je jaarlijkse enquêtes of benchmark rapporten aanhaalt, zorg er dan voor dat deze elk jaar worden bijgewerkt.
 • Behandel nieuwe trends en technologieën. Blijf op de hoogte van veranderingen, vooral als het gaat om technologie. Besteed aandacht aan nieuwe platforms (zoals TikTok) of functie-updates (zoals shopfuncties op Instagram).
 • Kijk naar veranderingen in gebruikersintenties voor het primaire zoekwoord. Analyseer de bedoeling achter zoekopdrachten voor belangrijke trefwoorden en zorg ervoor dat je nog steeds vragen beantwoordt waar mensen naar zoeken.

Een handig hulpmiddel hierbij is de Content Inventory-functie van Clearscope, die automatisch gepubliceerde artikelen controleert en je op de hoogte stelt van eventuele wijzigingen in gebruikersintenties, zodat je weet wanneer het tijd is om updates uit te voeren.

Door bestaande inhoud regelmatig te controleren en bij te werken kan niet alleen hogere betrokkenheid worden gegenereerd maar ook een verbetering in SEO-ranking plaatsvinden – 57% van alle merken controleert hun inhoud minstens twee keer per jaar met dergelijke positieve resultaten.

Dit soort methodes zal helpen bij het crawlen van webpagina’s door zoekmachine-bots waardoor je betere contextueel relevante pagina’s kunt creëren die beter scoren qua ranking, leesbaarheid en engagement. Ze zorgen ook dat blogposts van je bedrijf consistent zijn in toon, grammatica en structuur over tijd en verschillende auteurs heen.

Stem definiëren

Het is belangrijk om een stem te definiëren die past bij je merk op de lange termijn, door middel van het creëren van content standaarden voor schrijvers waarmee duidelijke richtlijnen worden bepaald voor presentaties zoals humor, cijfers , woorden of afkortingen enzovoort.

De brand style guide zou moeten beschrijven welke tonaliteit er gebruikt moet worden bij het creëren van inhoud – informeel of formeel, vriendelijk conversatie of professioneel gepolijst – evenals lijsten met richtlijnen rond leestekens, opsommingstekens en hoe getallen weer te geven.

Dit helpt de ontwikkeling van content operations te stroomlijnen wanneer het aankomt op groei binnen dit gebied zonder dat daarbij wordt ingeboet aan kwaliteit.

Een andere manier om jezelf op andere websites bekendheid te geven kan worden gedaan door gebruik te maken van guest posting (en participaties) om relevant nieuwe doelgroepen aan t spreken en daarmee de autoriteit en expertise krachtiger neerzetten. Participaties kunnen niet alleen bestaan uit blogposts maar bijvoorbeeld ook uit:

 1. Specialisten citaten verstrekken aan andere content-makers
 2. Deelnemen in case studies ten behoeve van leveranciers
 3. Meedoen als panellid in webinars

Social media is een ander platform waarop awareness onder groot publiek kan worden vergroot . De artikelen kunnen worden gedeeld via social media kanalen, en teamleden kunnen op elk moment artikelen van hun keuze promoten.

Als je het zoekwoord “marketing analytics” als voorbeeld neemt, dan is het in-depth dekking geven aan sub-onderwerpen een manier om gezag te vestigen: door hoofdvragen te beantwoorden en vervolgens verder uit te werken om meer waarde toe te voegen.

Bijvoorbeeld:

Klanten: meten van klanttevredenheid, levensduur van een klant, op de klant gerichte meeteenheden
Digitaal: digitale marketinganalyse-meeteenheden, analyses voor sociale media-marketing en analyse mechanismes voor email-marketing
Software: Wanneer je marketinganalyse-software wilt gebruiken? Beste marketing analyse software, kiezen van de juiste software

Je kunt ook inhoudelijke diepgang toevoegen door vragen uit de onderzoekssectie te beantwoorden, zoals bijvoorbeeld:

 • Hoe wordt marketing analyse precies gedaan?
 • Wat zijn verschillende soorten analysemogelijkheden binnen deze context?

Door elke subtopic-deelonderwerp in detail af ​​te handelen en daarbij overzichtelijke content layouts toevoegingen zoals tabellen of lijsten aan toe te voegen help je lezers zich volledig in jouw materiaal onderdompelt – wat resulteert in betere klik frequenties. Dit onderscheidt zich niet alleen ten opzichte van andere informatiebronnen maar helpt bij gebruiksvriendelijkheid en beter begrip.

Hoewel kwaliteit natuurlijk het belangrijkste aspect blijft voor een contentmarketing-strategie, is kwantiteit minstens zo belangrijk. Uit het Semrush’s 2022 State of Content Marketing-onderzoek bleek dat 45% van de ondervraagden “meer inhoud creëren en vaker plaatsen” als meest effectieve tactiek voor organische content ranking in 2021 beschouwde.

Als je de publicatiefrequentie wilt verhogen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld uitbreiden door nieuwe in-house schrijvers aan te nemen of het creëren van content uit te besteden aan externe partijen. Het Content Marketing Institute’s B2B Benchmark-rapport toont bovendien aan dat 86% van de B2B-organisaties hun inhoud creatie uitbesteden.

Conclusie

Het opbouwen van Topical Authority is een proces dat tijd, moeite en toewijding vereist, maar het kan resulteren in hogere ranking posities, meer verkeer en autoriteit binnen jouw vakgebied. Door middel van het identificeren van belangrijke zoekwoorden voor jouw bedrijf of website door middel van keyword research, inhoudelijke diepte en uitstekende content creatie strategieën kun je op weg zijn naar het opbouwen van Topical Authority.

Veelgestelde vragen

1. Wat is Topical Authority?

Topical Authority verwijst naar de mate waarin jouw merk of website wordt erkend als een expert binnen specifieke nichemarkten of onderwerpen.

2. Waarom moet ik streven naar Topical Authority?

Door te werken aan de ontwikkeling van jouw expertise en focusgebieden kan dit leiden tot betere ranking posities, meer verkeer en hogere conversies.

3. Hoe kan ik het vestigen van Topical Authority bereiken?

Begin met het doen van gedegen keyword research en data-analyse om te achterhalen welke onderwerpen relevant zijn voor jouw publiek. Vervolgens dien je kwalitatieve inhoud te creëren die diepgaand ingaat op deze niche-onderwerpen. Vergeet ook niet om bestaande content regelmatig bij te werken zodat deze up-to-date blijft.

4. Zijn er hulpmiddelen beschikbaar om me hierbij te helpen?

Ja! Er zijn verschillende tools beschikbaar zoals SEMrush en Clearscope waarmee je effectiever kunt werken aan Keyword Research en data-analyse inhoudelijke optimalisatie van webpagina’s en verbetering van crawl efficiency.

5. Is Topical Authority een doel dat ik kan bereiken met korte termijn inspanningen?

Het opbouwen van Topical Authority is een proces dat vaak tijd, moeite en toewijding vereist voordat het resultaten oplevert die meetbaar zijn. Houd er rekening mee dat dit geen overnight succes hoeft te zijn, maar de investering zeker waard kan zijn voor jouw bedrijf of website op de lange termijn.