E-commerce

Beheer je een e-commerce website? Dan is het beslist van cruciaal belang om deze te optimaliseren. Optimalisering voor zoekmachines verhoogt niet alleen uw ranking voor zoekwoorden, maar geeft ook een hogere topical authority score. Topical authority is een belangrijk onderdeel van SEO. 

GSC en Bing Webmaster tools instellen

Google Search Console (GSC) en Bing Webmaster Tools zijn beide gratis om te installeren en bieden uw bedrijf de mogelijkheid om direct te profiteren van hun geïntegreerde SEO-hulpmiddelen die vaak niet beschikbaar zijn op andere websites.

Tools Uitleg
Wat zijn GSC en Bing Webmaster-tools? GSC en Bing Webmaster-tools zijn tools waarmee je waardevolle informatie kunt opvragen over zoekwoorden, hoe zoekrobots je pagina’s crawlen, indexeren en ranken, en hoe je presteert met betrekking tot zoekwoorden waar mensen naar zoeken.
Wat is het nut van het instellen van GSC en Bing Webmaster-tools? Het instellen van GSC en Bing Webmaster-tools kan je helpen de ranking van je website te verbeteren door de content te optimaliseren voor specifieke zoekwoorden, het toepassen van structuurdata en het verhogen van de topical authority van je site.
Hoe stel je GSC en Bing Webmaster-tools in? Om GSC en Bing Webmaster-tools in te stellen, moet je eerst aanmeldingsaccounts maken op beide platforms en vervolgens verifiëren dat alles correct is ingevuld. Het proces van verifiëren is nodig om ervoor te zorgen dat jij de eigenaar bent van de website die je wilt optimaliseren.

Na verifiëring moet je aanbevelingen volgen met betrekking tot het optimaliseren van je site voor SEO – zoals het invoegen van meta tags, body tags enzovoort – wacht dan tot het crawlen voltooid is door GCS of BWT.

U kunt ook data-uitvoerbestanden aanmaken die analysezoom ondersteunende statistische gegevens bevatten.

Deze gegevens kunnen helpen bij het begrijpen van hoe gebruikers vindbaarheid vinden nadat hun site is gespiderd, die toegankelijk maakte dat automatisch verifieert terugkerende romp/coding syntax aanpassingen, linksbacks, mislukte pogingen, definities, overtooling over tijd, etc.

Google Analytics instellen

Google Analytics is een uitgebreid web analytics-platform dat nieuwe website-eigenaren helpt bij het begrijpen en optimaliseren van hun startpagina’s voor zoekmachines (SEO).

Door Google Analytics te gebruiken, kunt u de prestaties van uw organische SEO optimaliseren door verschillende waardevolle gegevens te verzamelen, zoals pagina’s met de meeste verkeer, welke trefwoorden het meeste resultaat opleveren en het starteenheidstype (desktop, mobiel of tablet) dat voorafgaand aan het verkeer naar uw site wordt gebruikt.

Om Google Analytics op uw site te integreren, moet u eerst een apparaat selecteren om te monitoren. Als je bijvoorbeeld WordPress gebruikt als platform voor je website, volg je de stappen zoals beschreven in de WordPress-documentatie om Google Analytics toe te voegen.

Naast alle eenvoudige stappen die nodig zijn om Google Analytics toe te voegen aan elk webpagina-type (inclusief HTML), betekent dit ook dat alle sjablonengroepslabels die in Google Search Console verschijnen gemakkelijk toegang kunnen geven tot alle beschikbare gegevens.

Nadat u Google Analytics op uw website hebt geïnstalleerd, is het volgende belangrijkste stuk om ervoor te zorgen dat elk analyseproces precies wordt vastgesteld met behulp van filters en functies die zijn opgeslagen in analytics-rapportageprofielen.

Bijvoorbeeld: als je meerdere domeinnamen of subdomeinen wilt tracken met eenzelfde profiel binnen research console (bijvoorbeeld “www.example.com” en “example.com”), moet je filters instellen via dit specifieke profiel die ervoor zorgt dat vergelijkbare bezoekersdata worden verzameld tussen beide domeinen.

Deze filters kunnen ook worden afgestemd op basis van bestandsinstelling of tijdsbestringing om er zeker van te zijn dat alle informatie accuraat wordt weergegeven in analytics data rapportage gestolen.

Een SEO plugin installeren en configureren (wordpress)

Een eenvoudige en effectieve manier om uw WordPress-site te voorzien van zoekmachineoptimalisatie-functionaliteit is door een speciaal ontwikkelde SEO plugin te installeren. Er zijn verschillende plugins beschikbaar, waaronder Rankmath,Yoast SEO en All in One SEO Pack.

In het kort, deze plugins voegen toe aan de meer technische vraagstukken van SEO zoals het maken van meta-beschrijvingen voor elke pagina en het toevoegen van “alt” tagbenaming in mediabestanden. Deze plugins helpen je ook bij het schrijven ervan door suggestions te geven terwijl je aan je content werkt. U kunt zelfs zien hoe goed uw stukken worden geoptimaliseerd met eenvoudige comma’s die worden gemaakt met de leesbaarheid of groene ‘Go’ cirkels die aangeven dat uw artikel in orde is.

Naast meta-beschrijving en codeoptimalisatie, kunnen sommige plugins ook nuttig technisch advies geven op basis van rapportagereeks rond trefwoorden of suggesties om de structuur op uw site te verbeteren. Daarnaast helpt een goede plugin om automatisch sitemaps (XML) aan te maken, wat eenvoudiger duidelijk maakt welke pagina’s voor crawlers toegankelijk moeten zijn. Eindelijk bevatten sommige plugins ook linkbuilding-hulpmiddel zoals linktracking, sociale bookmarking functionaliteit of andere functies die verbinding maken met externe websites om erkenning (DEBIA) naar binnengebrachte links op uw sites te malionsorren .

Trefwoord onderzoek

Trefwoordonderzoek is een must voor elke e-commerce website. Het helpt je bij het vinden van relevante zoekwoorden. Zo kun je deze gebruiken in je webcontent waardoor je website hoog scoort in zoekmachines. Daarnaast verhoog je de topical authority van je website wat meer relevante bezoekers oplevert.

In deze paragraaf gaan we in op het belang van trefwoordonderzoek voor e-commerce websites.

E-commerce

Identificeer uw concurrenten

Een belangrijk onderdeel van keyword onderzoek is analytics gebruiken om uw concurrenten te identificeren. Dit helpt u bij het bepalen van de concurrentiestrategie die mogelijk nodig is om marktaandeel te verwerven of op peil te houden.

Analytics laat je zien welke websites vergelijkbare producten en diensten aanbieden, wat hun sterke punten zijn en hoe ze omgaan met prijsinstelling, promoties en klantenservice. Door het behalen van de top-posities in de ranglijst voor zoekwoordrichtlijnen, kunt u bepalen welke domeinovergang scoren krijgen voor specifieke zoekwoordthema’s en welke hoeveelheden backlinks ze hebben.

Het begrijpen van uw concurrentielandschap kan helpen bij het opstellen van e-commerce strategieën die bedoeld zijn om concurrerende voordelen te behalen.

Deze analytics help je ook bij het ideeën vormgeven over talloze functiewaardering waardoor klanttevredenheid kan toenemen door verbeterde inhoud ervaring bestaande volgers ervaring te verbeteren door creative gebruik maken SEO waardeeling technieken. Door nauwlettend te gaan over trends in user behavior analyse en strategisch investering in trefwoord onderzoek kan e-commerce website owners betere best results for long term rank and topical authority score signifity.

Voer een keyword gap analyse uit

Om bij te houden waar we staan in het SEO-landschap is keyword onderzoek een belangrijke tool voor online winkeliers. Door de e-commerce website te optimaliseren met effectieve trefwoorden en meer relevante topical authority kunnen websites beter gevonden worden in zoekmachines.

Voert u eerst een keyword gap analyse uit om erachter te komen welke trefwoorden uw concurrentie gebruikt die u misschien nog niet doet. Door eerst naar de bestaande trefwoordstrategieën en content te kijken, kunt u beter begrijpen waarom bepaalde pagina’s aan linkverkeer winnen en andere missers maken. Bovendien verkrijgt u waardevolle informatie over trefwoordvolumes, status van concurrentiedrukte, relevante zoekopdrachten die zijn gemist en welke volgende stappen met betrekking tot trefwoordontwikkeling moeten worden gemaakt.

Ga vervolgens naar Google Ads om middels Keyword Planner suggesties te verkrijgen voor nog meer keywords om toe te voegen aan het bestaande woordvocabularium. Door middel van Keyword Planner kan worden gezocht op specifieke queries, concurrerende domeinnamen of landingpagina’s van competitors die benaderend resultaten geven voor de juiste keywords die belangrijke vragen stellen over de verschillende jagers/prijzen van product of service-activiteit met betrekking tot marktoppervlaktedekking.

Door gerichte trefwoord onderzoeksmaatregelen vertrouwd raken met wat ze allemaal zoeken bij verschillende consumententypes (zoals reizigers of studenten) helpt bij het creëren van comortabele klantervaring op de website door middel van relevante content dat aansluit op hun intresets. Periodiek herhalingsonderzoek garandeert dat deze informatie up to date blijft wat resulteert in meer conversies alsmede het winnen aan topical authority.

Vind uw best verdienende zoekwoorden

Als uw website een hogere autoriteit wil op verschillende onderwerpen, dan is het belangrijk om trefwoordonderzoek te doen. Zoekwoordonderzoek kan u helpen bij het identificeren van gerelateerde relevante zoekwoorden die voor jouw doelgroep belangrijk zijn.

Het verzamelen van de juiste zoekwoorden is de eerste stap om uw topische autoriteit te verhogen en ervoor te zorgen dat klanten informatie kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Als bedrijven hun zoekmachineoptimalisatie-inspanning richten op de belangrijkste zoekwoordgroep, kunnen ze hun conversies sterk verbeteren door beter gerichte advertentiecampagnes op te zetten, structurele wijzigingen aan te brengen aan hun website STRUCTURE en meer relevante content en productcreatie aan te bieden.

Met trefwoordonderzoek kunt u leren:

 • De volgorde van belangrijke trefwoord sets;
 • Hoogconversieve trefwoordblokken;
 • Hoe burgers bepaalde onderwerpen vinden in verschillende context;
 • Hoe populair een onderwerp binnen je branche is;
 • Geografische zoek variaties/regionale longtail keywords & landenspecifieke params voor targetting (bijv. taal variabel);
 • Andere parameters die invloed hebben (bijv. devices/platforms);
 • Hoge concurrentiegebied zoals advertentiewoordigoppervlakte & technesischescorelandscape;
 • Verband tussen relatieve rankposities & site structuren /linking structuren en authorAuthrank metrics etc.;

Verdubbeling van valkuilprocessen of het ophalingsysteem met deze tools analyseert u ook SERP’s om data tot eindresultaat om te zettenpagina’s die invloed hebben op conversiefactoren – CTA’s, landing pageopmaak enzovoort. Door hun gemiddelde CTR per segment vast te stellen, help je hen hun SEO/SEA campagnebeheer strategisch rendabeler verspreiden!

Technische SEO

Technische SEO is een belangrijk onderdeel van e-commerce websiteoptimalisatie. Het helpt bij het optimaliseren van technische elementen die uw website beïnvloeden, zoals de structuur, het ladents, de mobiele gebruikerservaring en meer. Technische SEO’s doel is om zoekmachines, zoals Google, te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw pagina’s. Het maakt uw site ook zoekmachinevriendelijk. Om uw e-commerce website te optimaliseren en de Topical Authority ervan te verhogen, kunt u technische SEO gebruiken.

Maak gebruik van de Inspecteer URL functie in GSC

Het gebruik van de Inspecteer URL functie in Search Console is een effectieve manier om de hoger gelegen factoren van uw website te begrijpen. Door deze functie kunt u onder andere zien hoe Google uw site interpreteert en kunt u eventuele probleemgebieden identificeren. U kunt ook individuele domeintopical Authority scores bekijken, wat een waardevolle indicator is voor het identificeren van mogelijke SEO-mogelijkheden.

Eerdere versies van GSC laten alleen de algemene topical Authority zien, maar sinds kort wordt ook een grafische weergave getoond in de details, samen met andere verclaringen over topical relevance. De meeste verklaringen op dit gebied gaan over subdomeinen, paginamappen enzovoort. Door middel van Inspecteer URL kunt u informatie binnenhalen om het belangrijkste subdomein te identificeren of informatie te vinden over welke domeinpartities betrokken zijn bij het zoekverkeer van specifieke URLs.

Door inspecteer URLs goed te gebruiken resulteren kansen voor verbeterde SEO-resultaten voor e-commerce websites – door betere visualisering van topische relevance kan je goed achterhalen waar SEO-kracht verspeeld wordt en wat je ervan kan leren om resultaten te verbeteren of nieuwe successvolle strategieën te lanceren!

Zorg ervoor dat uw website mobiel-vriendelijk is

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat uw website mobiel-vriendelijk is, als u een e-commercesite heeft. Er zijn diverse manieren waarop u technische SEO kunt gebruiken om een mobiel-vriendelijke website te creëren. Het optimaliseren van HTML tags, implementeren van responsief ontwerp, verminderen van pagina laadtijd en toevoegen van vingerafdrukken kunnen u helpen bij het verbeteren van de mobiliteit van uw site.

Met behulp van Cascading Style Sheets (CSS) kunt u de weergave en lay-out op verschillende schermgroottes aanpassen. Responsive ontwerp zorgt ervoor dat webpagina’s niet alleen gemakkelijk leesbaar zijn voor gebruikers met laptops en desktopsystemen, maar ook voor gebruikers met mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.

Verder is het ook essentieel om content die specifiek gericht is op mobiele apparaten te creëren door relevante meta tags toe te voegen aan de HTML head secties – dit helpt zoekmachines beter begrijpen wat specifiek gericht is op zoekers. U moet er ook voor zorgen dat al uw content altijd up-to-date blijft en relevant , waardoor bezoekers betalende klanten worden.

Als laatste moet u ervoor zorgen dat alle afbeeldingen gecomprimeerd wordt met behulp van beeldoptimalisatietools zoals TinyPNG/JPEG of Photoshop om pagina laadsnelhederend hoog te houden. Volg deze tips om meer positieve resultaten per zoekmachine te genereren die gericht is op mogelijke klantbewegingen via rankings in SERP’s!

Controleer de laadsnelheid van uw site

Een snelle laadsnelheid van een website is essentieel om te voldoen aan SEO-criteria, maar ook om visuele esthetiek, bezoekerservaring en conversies te verhogen. Tegenwoordig wordt uw website ook op verschillende soorten apparaten getoond, dus het testen van de laadprestaties op alle mogelijke apparaten is erg belangrijk. In Google’s Page Speed Insights-tool kunt u de site scannen en zien hoe snel hij precies geladen wordt. U kunt feedback krijgen over verschillende aspecten van uw site, waardoor het makkelijk is om prestatieverbetering aan te pakken.

Eén veelvoorkomend ding dat e-commerce websites moeten doen om hun laadsnelheid te verbeteren is het minimaliseren van afbeeldingsgroottes door ervoor te zorgen dat afbeeldingen geoptimaliseerd en geresized waren voordat ze online worden geplaatst. Als je afbeeldingen nog steeds groter worden dan je wilt, kun je ook online tools zoals Kraken of reSmush gebruiken om ervoor te zorgen dat ze binnen de groottevereisten blijven.

Het minify-proces kan ook nuttig zijn als u niet witruimte in CSS-, HTML- of JavaScript-bestand wilt elimineren om bestandsgrootte en verwerkingsverzoeken te reduceren. Dit proces vereist technische expertise; als u niet bekend bent met HTML of CSS, heeft u misschien speciale software nodig die bestandsgroottes kan minimaliseren zonder de schoonheid of functionaliteit van de website aan te tasten.

Het compressieproces kan gebruikmaken van veilingservertechnologie zoals Gzip die dit allemaal mogelijk maakt. 

On-page en inhoud

Heb je een e-commerce website? Dan is het belangrijk om deze te optimaliseren. Zo trek je bezoekers en krijg je meer conversies. Er zijn veel manieren hiervoor. Check bijvoorbeeld hoe je Topical Authority kunt verhogen. Topical Authority geeft aan hoe Google jouw website ziet als ‘expert, autoriteit en vertrouwen’. In dit deel gaan we kijken hoe je Topical Authority verbetert door je inhoud en on-page SEO te optimaliseren.

Herstel dubbele, ontbrekende en afgekorte titeltags

Titel tags zijn een van de meest belangrijke on-page SEO-elementen. Goed geconstrueerde titel tags geven een relevante en heldere informatie over de pagina’s aan zoekmachines (algoritmes). Het is cruciaal om alle titeltags op uw website te verbeteren, want dit maakt het makkelijker voor zoekmachines te begrijpen waarover uw webpagina’s gaan. Dubbele tags, ontbrekende tags en afgekorte titel tags moeten stuk voor stuk worden gemaakt voor optimale indexering door zoekmachines.

Vervolgens moet er gericht worden gewerkt aan relevante inhoud die betrekking heeft op uw producten of services; originele inhoud creëren, innemen op andere websites, social media beheren en gastbloggen op externe websites. Een linkbuildingstrategie met kwaliteitsvolle links, teksten met sterke thematische focus, afbeeldingen met ALT-tekst en presentaties zal ook helpen om de Topical Authority van uw website te verhogen. En dankzij de actieve aandacht zult u waarschijnlijk ook een ranking boost ondervinden bij zoekmachines als Google, Bing of Yahoo.

E-commerce

Zoek en repareer dubbele of ontbrekende meta-beschrijvingen

Een meta-beschrijving is een korte tekst die in de zoekresultaten wordt weergegeven als een samenvatting van uw website. De meta-beschrijving is meestal tussen de 150 en 160 tekens, en kan worden gebruikt om bezoekers zich te laten inschrijven bij uw website. Bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines, moet er rekening worden gehouden met het schrijven van goed gemaakte meta-beschrijvingen.

Als u meerdere pagina’s over gelijkaardige onderwerpen op uw website hebt, is het belangrijk dat u ze allemaal met verschillende meta-beschrijvingen beveiligd zodat er geen twee of meer pagina’s inhoudelijk overeenstemmen. Als dit in strijd is met de richtlijnen voor zoekmachines, kan dit ervoor zorgen dat Google slechtere resultaten oplevert voor sommige van uw pagina’s en dat klanten daardoor niet op de juiste pagina belanden. Het kan ook leiden strafpunten (negatieve vermeldingen) omdat zoekmachines waarschuwen tegen duplicate content op websites.

Het optimaliseren van meta-beschrijvingen vereist tijd en moeite maar is essentieel om hoge rangschikking in zoekmachines te bereiken. Natuurlijk moet je je focus houden op unieke smaken die aanzienlijke informatie over de inhoud van elke pagina biedt en interessant genoeg is om bezoekers aanmoedigen om door te klikken naar je site.

Meerdere H1-tags vinden en verhelpen

H1-kopteksten worden door zoekmachines geïndexeerd zodat gebruikers resultaten krijgen met een relevantere titel. Wanneer u meerdere H1-tags gebruikt op een pagina, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met de context van de pagina. Als dit niet het geval is, kan dit naar zoekmachines leiden dat de pagina misleidend of irrelevant is en daarnaast kunnen H1-tags die niet met elkaar overeenkomen er vreemd uitzien voor de websitebezoeker.

Het checken van uw website om meerdere trefwoordmatige H1-tags te identificeren en mogelijk verhelpen, is een goede manier om het SEO-rendement van uw websitepagina’s te verbeteren. U moet bijvoorbeeld zoekwoordonderzoek doen naar relevante trefwoordgroepen die betrekking hebben op uw niche en deze vervolgens gebruiken als basis voor H1’s en andere branches op uw webpagina’s. Door structureel content rondom elke branche te maken, verhoogt u ook Topical Authority, waardoor alle inhoud meer autoriteit over alle onderwerpen krijgt waartegen hij gericht is.

Off-Page SEO

Optimaliseren van een e-commerce website is cruciaal om ranking, verkeer en omzet te verhogen. SEO-strategieën helpen hierbij. Off-Page SEO richt zich op het verzamelen van externe links naar uw e-commerce website en het verbeteren van de algehele topical authority. Door deze SEO-strategie toe te passen, ervaren uw website een stijging in de zoekresultaten. In deze rubriek gaan we dieper in op technieken en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om uw website te verbeteren op het gebied van Off-Page SEO.

Analyseer het linkprofiel van uw concurrent

Een van de meest krachtige manieren om de Topical Authority (onderwerpsautoriteit) van uw website te verhogen, is door een analyse van het linkprofiel van concurrenten. Off-Page SEO onderzoek helpt u om de linkbuilding strategieën en -activiteiten in kaart te brengen die andere e-commerce websites gebruiken om hun online autoriteit te verhogen en beter op organic-zoekresultaatpagina’s (SERP’s) te staan.

Om het linkprofiel van uw concurrent efficiënt te analyseren, zou eerst de domeinautoriteit (DA) en paginaautoriteit (PA) moeten worden bepaald voor elke bron die betrokken is bij linkbuilding activiteiten binnen dat domein. Deze statistieken kunnen helpen bij het leren wat werkt voor websites in jouw niche, waaronder:

 • Welke sites verzenden backlinks naar uw concurrerende website?
 • Hoeveel backlinks zijn er?
 • Wat is de backlinkkettingstructuur?
 • Wat zijn de sterkere factoren op basis waarvan elke bronsector positieve resultaten genereert?
 • Wat is de juiste ratio voor nofollow versus follow backlinks?

Indien nodig, kunt u ook externe tools gebruiken die geavanceerde off page SEO analyses biedt. Sommige tools die populair zijn onder professionals voor conversiegericht inhoudsmarketing of zoekmachineoptimalisatie, omvatten Majestic, Ahrefs en Moz Link Explorer. Ze maken gedetailleerde rapportage mogelijk met betrekking tot het backlinkprofiel met analytics over elk beschikbaar domein.

Met behulp van dergelijke geavanceerde tooling kunt u verdere parameters toevoegingen zoals Type bruto inkomende links, ankertekstengebruikte type waarden etc., wat er erg nuttig kan zijn ter identificatie van potentiële blootstelling aan Google Penalties enzovoort.

Door middel van dit alles kunt u ook begrijpen welke websites vaak resultaten generen voor concurrerende invullingen in verschillende niches in SERP’s alsook alternatieve opties openbaar maken om interessante doelgroepbinding systematisch te benaderen door eenvoudig externe linkstrategieën te volgen.

Voer een link intersect analyse uit

Een link intersect-analyse helpt je te achterhalen waar linkopbouw de meeste impact heeft. Een link-intersect analyse vergelijkt de links die naar een concurrent of een andere dominante site in uw industrie gaan met degene die naar u geleid hebben.

Door een lijst met gemeenschappelijke links te identificeren, kunt u bedrijven identificeren die actief linkbuilding doen als onderdeel van hun SEO-strategieën.

Link Intersect Analysis houdt ook rekening met waarde. Als de gemeenschappelijke links die op geopende sites/webpagina’s staan veel backlinks naar het domein verwijzen, zal deze hogere waarde geven dan een situatie waarin er weinig backlinks noodzakelijk zijn om aan Google’s topica autoriteit-essentie te voldoen.

Het is belangrijk om te weten wanneer u backlinks toevoegt welke websites daadwerkelijk grote invloed op uw industrie zullen hebben en daardoor meer waarde bieden.

U kunt ook specifieker worden als u naar scherpere resultaten zoekt, bv afdeling, locaties of productpagina’s bekijken in plaats van hele websites of domeinen. U kunt duidelijk maken wat elke page waardevol maakt door concurrentiegegevens binnengebracht te vergelijken.

Hierdoor kunt u leren hoe en welke content u nodig heeft om hoogwaardige links op pagina-niveau aan te trekken en zo toptical autority voor het desbetreffende thema op te bouwen voor alle relevante onderdelen van uw website en industrie.

Target de gebroken backlinks van uw concurrenten

Gebroken backlinks zijn een goede manier om uw concurrenten af te troeven. Om deze gebroken links te vinden, kunt u eenvoudig toonaangevende linkaanalysetools zoals Ahrefs of Majestic gebruiken. Deze tools laten u zien welke websites de meeste backlinks naar het domein van uw concurrent sturen, maar diezelfde sites kunnen ook gebroken backlinks naar dat domein bevatten.

Het idee achter het doelgericht verkrijgen van backlinks op websites met gebroken links is dat niet alleen nieuwe inhoud en kansen worden toegevoegd, maar ook dat gezagdelijke autoriteit wordt verkregen voor het domein waaraan uw site linkt.

Op deze manier creëert u meer topical authority voor uw eigen domein. Door algoritmes te gebruiken die websitestructuren analyseren, bieden sommige van deze tools ook inzicht in andere interessante gegevens zoals pagerank-scores en ankertekst-analyse om ervoor te zorgen dat alle aspecten van off-page SEO worden geoptimaliseerd.

E-Commerce Optimalisatie

De concurrentie op de e-commerce markt is sterk. Optimalisatie van je e-commerce website moet serieus genomen worden. Als je de juiste technieken gebruikt, wordt je website toonaangevend in zoekmachines. Verbeteren van je topical authority is daarom belangrijk. Laten we kijken naar manieren om dit te bereiken.

Maak gebruik van productcategorieën voor meer structurele navigatie

Als u productcategorieën identificeert, verbetert u de gebruikservaring voor klanten en verbetert u tegelijkertijd de topical authority (contextuele autoriteit) van uw website. Structurele navigatie helpt bij zoekmachineindexering, waardoor de zoekresultaten worden verbeterd. Bovendien is het belangrijk om ervoor te zorgen dat productcategorieën ongeacht de pagina die een consument bezoekt, gemakkelijk gezien en begrepen kunnen worden.

Eerst moet je je website optimaliseren om productcategorieën georganiseerd en gemakkelijk te bladeren te maken. Dit betekent dat elke categorie duidelijk moet zijn en dat er een aanvullende structurele navigatie-optie moet zijn voor het luxe gevoel van consumenten ten opzichte van rommelige categorisering of afwezigheid van relevante opties.

Een goede manier om dit te doen is door een tree mapstructuur toe te passen: categorieën in containers plaatsen met daarin verschillende subcategorieën die terugverwijzen naar productlijsten.

Plaats ook koppelingstekens met eenvoudige URL-namen (van maximaal 10 woordjes) in elke productpagina waarin productcategorieën worden aangeboden aan machinelezers die zoekmachines analyseren, wat positieve rankingfeedback mogelijk maakt.

Vermeld hierin altijd de prominentste keyword term voor het trefwoord bereik dat uitgeeft op verschillende manieren door de namen altijd consistent en logisch toe te passennu google datasets binnennhaalt door middel van Machine Learning algoritmes om antwoordmatchen te bepalenn.

Hierdoor kan Google sneller taggen met hele specifieke info omtrent jouw niche in elasticsearch indexes, wat resulteert in betere zoekresultaten. Maak ook gebruik van Long Tail Keywords – complete statements die brak cludserstemmen.

Plaats interne links tussen relevante producten en categorieën

Interne links tussen relevante producten en categorieën op uw website zorgen ervoor dat bezoekers langer op uw site navigeren. Zo helpen ze hen bij het vinden van wat ze zoeken. Het is ook een geweldige manier om de topical authority van uw site te verhogen.

Wanneer bezoekers navigeren door de productcategorieën en pagina’s op uw website, helpt dit Google om te begrijpen wat voor soort content er beschikbaar is.

Wanneer internetgebruikers het juiste product kunnen vinden, waardeert Google dit en herkent hij het als bewijs dat u relevante content biedt aan de gebruiker met behulp van interne links tussen relevante producten en categorieën.

Het plaatsen van interne links tussen relevante productcategorieën, bestsellers of vergelijkbare products wordt aanbevolen voor e-commerce sites om er zeker van te zijn dat hun bezoekers naar informatieve, kwalitatief goede bronnen worden geleid met behulp van interne links die hun web-ervaring verbeterd.

Door hiernaar te streven, kan e-commerce optimalisatie effectief worden toegepast door pertinentere resultaten in zoekmachines voor specifieke zoekwoordcombinaties te creëren die leiden tot meer organic traffic en pageviews/sessions op website niveau.

Gebruik relevante afbeeldingen en video’s om uw producten te presenteren

Wanneer u kijkt naar e-commerce optimalisatie, veel bedrijven richten zich op zoekmachineoptimalisatie (SEO) en vergeten het belang van gebruiksvriendelijkheid. Toch kunnen relevante afbeeldingen en video’s de visualiteit versterken op uw website, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Afbeeldingen stellen bezoekers in staat om contact te maken met producten die ze interessant vinden en kopen daaruit voortvloeiende punten voor conversie. Afbeeldingen dragen ook bij aan het internationale culturele element van e-commerce marketing. Door afbeeldingsbestanden in verschillende talen te gebruiken, kan e-commerce bijdragen aan nationale, regionale of cultuurgebonden sentimenten.

Video’s maken e-commercemerkweging heel dichtbij de mensen – en vaak helpend om de volgende stap te nemen door bezoekers meer informatie over producten te geven. Merkvideo’s moeten relevant zijn voor doelgroep, maar ze moet ook uniek genoeg zijn om interesse te wekken. Video’s leveren ook meer backlinks op dan foto’s; Je kan verschillende linkbuildingstrategieën toepassen om maximaal voordeel uit de linkbuilding voor je merk videocampagne te halen.

Gebruik relevante afbeeldingen en video’s in plaats van alleen maar omschrijvingsteksten op je webpagina is dus echt een techniek die kan help bij de optimalisatie van je website alsook het verhogen van Topical Authority. Product presentaties met afbeelding met lagere resolutiewaarde zullen vertraging in page loadtime leveren wat slecht is voor SEO, dus controleer altijd of je productafbeelding bestandsgrootte leicht is voordat je ze upload. Dit soort afbeeldingen kunnen shopperend beter betrokken voelen.

Verhoog Topical Authority

Een goede e-commerce website? Verbluffende klantervaring gegarandeerd!

Wil je meer winst maken? Optimaliseer dan je website voor zoekmachines zoals Google. We leren je hoe je je e-commerce website kunt optimaliseren voor meer Topical Authority. Kortom: meer bezoekers, meer verkopen!

Het bouwen van een online community via Social Media is essentieel om Topical Authority te versterken. Door oprechte en waardevolle interacties met uw doelgroep aan te gaan, kunt u vertrouwen opbouwen en gezaghebbend overkomen in uw vakgebied.

Relevante interacties op Social Media

Actief deelnemen aan relevante discussies en het delen van kennis op social media kanalen helpt om uw Topical Authority te versterken. Het onderhouden van deze interacties versterkt uw positie als expert in uw niche en zorgt voor een grotere zichtbaarheid.

Het optimaliseren van uw e-commerce website is een andere belangrijke factor in het verhogen van Topical Authority. Zorg ervoor dat uw website gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk is, met duidelijke productbeschrijvingen en waardevolle inhoud die relevant is voor uw doelgroep.

Verbeter uw e-commerce website

Het optimaliseren van de navigatie, zoekfuncties en productpagina’s van uw e-commerce website kan leiden tot een hogere Topical Authority. Een betere gebruikerservaring maakt uw website aantrekkelijker voor bezoekers en versterkt uw reputatie als expert in uw niche.

Website snelheidsoptimalisatie is cruciaal om uw Topical Authority te verhogen. Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring, wat resulteert in meer verkeer, hogere conversies en een sterkere positie als autoriteit in uw vakgebied.

Optimaliseer uw website voor snelheid

Door uw website te optimaliseren voor snelheid, verbetert u niet alleen de gebruikerservaring, maar verhoogt u ook uw Topical Authority. Een snelle website wordt door zoekmachines als relevanter en betrouwbaarder gezien, wat leidt tot een hogere ranking en meer zichtbaarheid.

Het meten en verbeteren van de User Experience van uw klanten is van groot belang om uw Topical Authority te verhogen. Door de behoeften en verwachtingen van uw doelgroep te begrijpen, kunt u uw website en diensten beter afstemmen op hun wensen, waardoor u uw positie als expert in uw niche versterkt.

Schrijf gerelateerde blogs en artikelen

Het schrijven van gerelateerde blogs en artikelen is een goede manier om de topicale autoriteit van uw website te verhogen. Dit betekent dat uw website meer gewaardeerd wordt door zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Zij zullen uw website dan meer waarderen als een goede bron van informatie op het gekozen onderwerp, wat resulteert in hogere posities in hun organische zoekresultaten.

Om echte topicale autoriteit te krijgen, moet de content die je maakt relevant zijn voor jouw specifieke niche en gericht zijn op longtail keywords met lage concurrentie.

Omdat je meer kansen op organische posities wilt creëren tussen jouw publiek en je producten of diensten, mag je meerdere berichten schrijven die extra diepgang geven aan jouw topic.

Bovendien is het belangrijk om de focus te houden bij het onderwerp waarover je blog of artikel gaat: stel geen overbodige vragen of voeg informatie toe die niet relevant is voor wat je wil vertellen.

Social Media en Topical Authority

Een effectieve manier om Topical Authority op te bouwen en te versterken is door middel van Social Media. Door een online community te creëren en actief te zijn op verschillende sociale media platforms, kan je jouw merk positioneren als een autoriteit binnen jouw niche.

Het is belangrijk om waardevolle en relevante content te delen, zodat jouw volgers jouw expertise herkennen en vertrouwen. Dit versterkt niet alleen je Topical Authority, maar draagt ook bij aan je online zichtbaarheid en naamsbekendheid.

Featured Snippets en Topical Authority

Om je Topical Authority verder te versterken, is het cruciaal om geoptimaliseerde content te creëren voor Featured Snippets. Featured Snippets zijn korte samenvattingen van antwoorden op vragen die gebruikers stellen op zoekmachines.

Door jouw content te optimaliseren voor deze snippets, vergroot je de kans dat jouw website wordt weergegeven als de bron van het antwoord. Dit zorgt voor een hogere mate van vertrouwen in jouw expertise en versterkt je Topical Authority.

Website Snelheidsoptimalisatie en Topical Authority

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan je Topical Authority is Website Snelheidsoptimalisatie. Een snelle en goed presterende website wordt door gebruikers als betrouwbaarder ervaren en heeft een positieve invloed op je organische ranking in zoekmachines. Door het optimaliseren van je website snelheid, zorg je voor een betere gebruikerservaring en verhoog je jouw Topical Authority.

Meten en Verbeteren van User Experience

Het meten en verbeteren van de User Experience van je klanten is essentieel om je Topical Authority te verhogen. Door te begrijpen wat jouw klanten waarderen en wat hun behoeften zijn, kan je jouw website en content hierop aanpassen. Een positieve gebruikerservaring draagt bij aan een sterker vertrouwen in jouw merk en expertise, wat weer resulteert in een hogere Topical Authority.

Maak gebruik van gastbloggen

Gastbloggen is een uitstekende manier om Topical Authority te verhogen voor e-commerce websites. Door gastblogging maakt uw bedrijf gebruik van de unieke content van anderen om kwaliteitslinks naar uw website te creëren en het vertrouwen van zoekmachines zoals Google te vergroten.

Het vinden van kwaliteitsblogs om mee samen te werken kan echter lastig zijn. Zoek naar blogs in uw sectoren en verdiep u in hun inhoud voordat u schrijvers benadert om samen te werken. Hoe beter de blog en de inhoud, hoe beter het is voor elke partij. Zorg er ook voor dat de blogrelevant is voor uw product of dienst, anders zal de inhoud geen waarde toevoegen aan uw website of inkomend verkeer genereren.

Schrijf leuke, boeiende posts die goed bij het publiek van de gastblog passen en informatieve, waardevolle content bieden aan lezers. Schrijf niet alleen met SEO-doeleinden: vraag liever iets interessants dat betrekking heeft op wat u onderneming biedt en trekt geïnteresseerd webverkeer voor meer informatie naar uw website.

U kan ook linkbuildingstrategieën gebruiken zoals Guestographics of Blogger Outreach die eenvoudig linkjuice akumuleren (ook wel PageRank genoemd) als je links in je gastblogs plaatst of kapitaalgevoelige content deelt en geïntegreerd teruglinkt naar relevante webpaginas me donkergekleurde ankertekstsegmenten die gelinkte terms bevatten waarop mogelijk websites worden doorzocht door baatbepalers met behulp van zoekmachines als Google.

Door dit aanbod maken organische rankings echt mogelijk, wat resulteert in gegarandeerde impact op Topical Authority voor de websites die u advies geeft!

Maak gebruik van sociale media

Het vinden van een manier om uw merk prominenter te maken op sociale media kan ertoe bijdragen dat u subject-authority opbouwt en uw publiek betrokken houdt. In vele gevallen is het wijsheid om het creëren van inhoud te integreren met deze kanalen. Aangezien er zoveel verschillende soorten sociale media zijn, is het goed om de inhoud die je maakt aan te passen specifiek voor elke service.

Ledenbindende inhoud wordt steeds belangrijker. U kunt post regelmatig blogberichten, promoties en getuigenissen delen die verband houden met uw bedrijf. De meeste e-commerce websites hebben ook hun eigen accounts op de belangrijkste sociale media, waaronder Facebook, Instagram en YouTube.

Hoge kwaliteitscontent op socialmediamarketingcampagnes maken helpt ook bij het bouwen van Topical Authority voor uw merk of product. Met content marketing kan je richting geven over welke persoonlijkheid of identiteit je aan uw bedrijf wilt toewijzen, wat wordt weerspiegeld door waar en hoe vaak content wordt gedeeld (het aantal likes of comments tellend in de dovemansoren).

Het is ook noodzakelijk om erop te letten met welke Best Practices je voor Social Media gaat werken: Wees altijd relevant, eerlijk en wees actief betrokken bij elke conversatie die voortvloeit uit je contentpublicatie. Door interactiever te zijn met consumenten verkoopt men meer – dus onthoud dat! Ten slotte moet al het verzondene materiaal consistent zijn met de bundeling van productwaarden of principiële leiderschap die eerder door je merk is ingevoerd; beheerseninstelling is hier cruciaal!

Veelgestelde vragen

Wat is Topical Authority en waarom is het belangrijk voor mijn e-commerce website?

Topical Authority is de mate waarin een website wordt gezien als een expert op een bepaald onderwerp. Het is belangrijk voor e-commerce websites omdat het kan bijdragen aan een hogere ranking in zoekresultaten en meer vertrouwen van potentiële klanten.

Hoe kan ik de Topical Authority van mijn e-commerce website verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om de Topical Authority van uw e-commerce website te verbeteren, zoals het publiceren van hoogwaardige en relevante inhoud, het gebruik van interne en externe links, het optimaliseren van uw website voor SEO en het krijgen van positieve beoordelingen van klanten.

Moet ik me concentreren op een specifiek onderwerp om mijn Topical Authority te verbeteren?

Ja, u moet zich concentreren op een specifiek onderwerp dat relevant is voor uw e-commerce website. Door te focussen op één onderwerp kunt u de diepte en omvang van uw kennis vergroten en bent u beter in staat om waardevolle inhoud te bieden aan uw potentiële klanten.

Wat zijn enkele veelvoorkomende fouten die e-commerce websites maken als het gaat om Topical Authority?

Enkele veelvoorkomende fouten zijn het publiceren van niet-relevante inhoud, het gebruik van te veel zoekwoorden of het kopen van backlinks om hun ranking te verbeteren. Deze tactieken kunnen echter resulteren in een lagere ranking en minder vertrouwen van potentiële klanten.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie als ik mijn Topical Authority probeer te verbeteren?

Het verbeteren van uw Topical Authority is een proces dat tijd en consistentie vereist. Het kan enkele maanden duren voordat u merkbare verbeteringen ziet, maar met geduld en hard werken zult u in staat zijn om uw ranking en vertrouwen van potentiële klanten te verbeteren.

Zal het optimaliseren van mijn e-commerce website voor Topical Authority mijn verkoop verbeteren?

Ja, het optimaliseren van uw e-commerce website voor Topical Authority kan uw verkoop verbeteren, omdat het de ranking in zoekresultaten kan verbeteren en het vertrouwen van potentiële klanten kan vergroten. Dit kan resulteren in een hoger aantal bezoekers en conversies op uw website.